Phoenix

Eweka introduceert hierbij de nieuwe Phoenix Controler Type: 55 voor de inductiedraadgestuurde AGV’s.


Deze controler is ook te gebruiken als ”aftermarket” onderdeel in bestaande ” Robocar” systemen.

Nieuw hierin is:
-A- De beide motoraansluitingen zijn nu 8 polige Dil connectors met mogelijkheden voor andere motorregelaars. De 1 ste 4 aansluitingen van links naar rechts, Rood, Geel, Grijs of Wit, Oranje zijn zijn voor PMDC motor regelaars met 0-6-12v ingang met ”gap” bij het midden zoals de Robocar. De andere 4 draden zijn bedoeld voor andere configuraties. Bijvoorbeeld zonder ”gap” rond het midden etc. De overbodige draden isoleren of dicht bij de 8 polige connector afknippen om sluitingen en verwarring te voorkomen.

Phoeonix Controler Type: 55 rev. 6.3

Bestellen via:info@eweka.net

Als men deze draden op de motorregelaar er bij steekt op de bestaande 5 polige connectors en de oorspronkelijke draden rood , geel en wit en 3 polig blokje laat zitten heeft men zowel de mogelijkheid deze ”Phoenix” Controler als een oorspronkelijke ”Robocar controler” te gebruiken. Dus rood op rood, geel op geel en grijs op wit. Zie foto. Op deze foto zijn rood, geel en wit op het 3 polige blokje erbij gezet. Het heeft de voorkeur om rood, geel, grijs en oranje er op de 5 polige connector van de motorregelaar erbij te zetten. Als men in de toekomst nooit meer een Robocar controler gaat gebruiken kan dan eventueel het oorspronkelijke 3 polige blokje inclusief de 3 draden eenvoudig weggeknipt worden om de bedrading overzichtelijker te maken.

-B- Er is een extra afregel potmeter bijgekomen, met veel voordeel: VR8-”positioneer speed”. Geheel linksom gedraaid zijn de eigenschappen van deze controler gelijk aan een robocar print. Door meer rechtsom te draaien kan de Positioneersnelheid tot max. 2 x groter gemaakt worden. Dit is vooral van belang als de betreffende Robocar rond het nulpunt minder kracht heeft dan de andere Robocarren in hetzelfde systeem. Dus als er onderling te grote verschillen zijn tussen de Robocarren , bijv. omdat er in leeftijd erg verschillende Robocar versies in gebruik zijn. Het positioneer systeem bij de afduwer wordt dan ingesteld voor de ”snelste” Robocar en dan blijft de ”langzaamste” Robocar achter als deze niet bijgeregeld kan worden, zoal bij de oorspronkelijke Robocar controler. Maar met VR8 kan bij deze Phoenix controler de positioneer snelheid dan een beetje ”opgevoerd” worden.